BETYDNINGEN AV EN VISNINGSARENA

Markedet for scenekunst har bidratt til gode sceneopplevelser for barn og unge over hele landet siden 1996.

For 27. gang inviterer Sandefjord kommune til den nasjonale visningsarenaen for scenekunst for barn og ungdom. Markedet for scenekunst er landets største visningsarena for scenekunst og her møtes arrangører fra kulturhus, festivaler, biblioteker og Den kulturelle skolesekken.

I løpet av tre innholdsrike dager dager kan deltakerne se, evaluere og finne forestillinger tilpasset et ungt publikum. Markedet for scenekunst er en viktig møteplass for bransjefolk, og er en arena der kompetanse og erfaring deles og utvikles.

Under Markedet for scenekunst vil du som deltaker få oppleve 30 forestillinger, pitch av ytterligere 8 forestillinger, presentasjon av aktuelle aktører innen feltet og av verksteder tilpasset skoler og barnehager.

Du vil også få møte vårt referansepublikum, barn og ungdom fra Sandefjord og omegn, som får se forestillingene sammen med deltakerne. I år har vi også med Unge stemmer, ungdom som lager PodCast og skriver artikler om forestillingene de ser. 

Nytt av året er et spennende samarbeid med Kulturtanken og Scenekunstbruket: 
Open call for nyetablerte scenekunstnere!

  • Har du søkt om å få oppdrag i DKS med egne scenekunstproduksjoner uten at forestillingen endte opp på turné?
  • Har du opplevd å søke om opptak i Scenekunstbrukets repertoar med en produksjon og fått avslag?
  • Lurer du på hva som skal til for å få en forestilling vist på Markedet for scenekunst?

Kulturtanken og Scenekunstbruket inviterer nyetablerte scenekunstnere som har definert barn og unge som sin hovedmålgruppe til et eget introduksjonsseminar under Markedet for scenekunst i Sandefjord 29. – 31. august 2023.

Markedet for scenekunst eies av Sandefjord kommune, som er hovedarrangør. Vestfold og Telemark fylkeskommune er tilskuddsgiver og medarrangør. Kulturtanken og Scenekunstbruket er samarbeidspartner. Markedet for scenekunst er medlem av Norway Festivals.

Meld deg på årets arrangement ved å klikke lenken til høyre.