Open call for nyetablerte scenekunstnere som vil spille for et ungt publikum!

Har du søkt om å få oppdrag i Den Kulturelle Skolesekken (DKS) med egne scenekunstproduksjoner uten at forestillingen endte opp på turné?

Har du opplevd å søke om opptak i Scenekunstbrukets repertoar med en produksjon og fått avslag?

Lurer du på hva som skal til for å få en forestilling vist på Markedet for scenekunst?

Markedet for scenekunst, Scenekunstbruket og Kulturtanken inviterer nyetablerte scenekunstnere som har definert barn og unge som sin hovedmålgruppe til et eget introduksjonsseminar i Sandefjord 26. – 29. august 2024. (Markedet åpner 27. august, seminaret en dag før.) Reise, opphold og festivalpass dekkes av arrangørene.

På seminaret vil vi ta for oss hva slags kvalitetskriterier som ligger til grunn for valg og inkludering av forestillinger i DKS, i Scenekunstbrukets repertoar og på Markedet for scenekunst. Som deltaker på Markedet vil du få mulighet til å se og diskutere en rekke teater- og danseforestillinger produsert for et ungt publikum. 

Etter en gjennomgang av søknader er nå 8 deltakere plukket ut til å delta på introdusjonsseminaret. Deltakerne møtes mandag 26. august på Scandic Park Hotell Sandefjord. Hotellet ligger tilknyttet Hjertnes kulturhus hvor seminaret og Markedet for scenekunst finner sted. Første del av seminaret arrangeres mandag fra kl. 13:00-17:00. Her vil det bli foredrag, innledninger og panelsamtale mellom fagpersoner som jobber med å programmere og/eller vurdere scenekunst for barn og unge. De skal også møte programrådet til Markedet for scenekunst.

Tirsdag og onsdag ser de forestillinger sammen, og deltagerne møtes om ettermiddagen for å diskutere det de har sett i et kvalitets- og målgruppeperspektiv. Torsdag er en kortere dag uten seminarprogram hvor de ser forestillinger for den yngste målgruppen.

De 8 deltakerne blir også tilbudt plass under Markedsplassen til å presentere seg og sitt arbeid.