Stjerneskudd er en solo av og med dansekunstner Anders Engebretsen. Soloen tematiserer danseglede og entusiasme, og er en sjarmerende offensiv til et alvorstynget samfunnsbilde. 
Koreografien tar utgangspunkt i energier, dynamikk og rytme og ser på danserens disiplin, standhaftighet og inderlige engasjement for bevegelse. Vi følger danseren, kledd i et rødt tyll-kostyme, i jakten på koordinasjon og virtuositet, akkompagnert av dramatisk og lidenskapelig musikk. Soloarbeidet er som et kort stjerneskudd, en lysende energi som farer over himmelen til forundring og begeistring.

Anders Engebretsen formidler dans med skråblikk og sjarm, nasjonalt og internasjonalt, i inne- og uterom. Prosjektene hans feirer keitete virtuositet og spontanitet, og eksperimenterer med strukturer, timing, forventning og humør. Han er utdannet dansekunstner ved London Contemporary Dance School, med MA i samtidsdans fra Northern School of Contemporary Dance. Som danser har Anders jobbet i produksjoner av blant andre Ida Cathrin Utvik, STICKY Productions og Ingri Fiksdal, og har i flere år samarbeidet tett med Carl Aquilizan, samt med Marit Meløe som duoen Meløe/Engebretsen. Hans eget arbeid har vært programmert av blant andre RAS, Bærum Kulturhus, og på festivaler over hele Norge og i utlandet. 

Soloen eksisterer i to versjoner.
Versjon 1:
Varighet ca 10-15 minutter, spilles utendørs.
Versjonen har turnert i barnehager, og vært vist på festivaler som bl.a. MiniØya og Festivalen DanseRom i Bergen.

Versjon 2:
Varighet ca 30 minutter,kan spilles utendørs men også innendørs i gymsaler/aulaer, spesialtilpasset DKS. Forestillingen er tilrettelagt for mellomtrinn og ungdomsskole, men bør vises med maks to alderskull samtidig, for at forestillingen skal kommuniseres og tilrettelegges for publikum på de ulike visningene. Forestillingen er også spilt for VGS og har et bredt formidlingspotensiale. 

Koreografi/utøver: Anders Engebretsen
Kunstnerisk sparringspartner: Marie Kallevik Straume
Musikk: Whitney Houston, Essie Jain 

UTDRAG ANMELDELSE:
Engebretsen dukker plutselig opp blant publikum i et kostyme som stikker seg ut blant alle de mørke allværsjakkene: en kort, luftig, mørkerød tyllkjole og hvite joggesko. 

Han går sjenert fra person til person, speiler publikums kroppsspråk med en egen timing og møter blikkene våre mens han ser forventningsfull ut. Det er et høydepunkt når han løper mot gangbroen og ut på flytebryggen med stor energi og danser til popdronning Whitney Houstons megahit «I’m Saving All My Love For You» mens en gruppe svaner tilfeldigvis kommer svømmende bak ham. 

Gjennom sin søkende tilstedeværelse viser Engebretsen en sårbarhet det er lett å kjenne seg igjen i.
Judtih Dybendahl, Scenekunst.no, 30.03.2023, om visningen under Festival DanseRom mars 2023
 

alle deltakere