Hva kaller man egentlig sånne greier som ikke har noe navn? Sånne duppedingser? 

HIMSTREGIMSER OG ANDRE DUPPEDITTER er en interaktiv og flersanselig danseforestilling og installasjon som inviterer barna inn til en abstrakt verden av former, teksturer, lyd og bevegelse. Rommet er fylt med fantasifulle og underlige tekstilobjekter som alle har sine utallige funksjoner, og som spiller på en variasjon av sanser. Hvor er det vi har kommet? Det spiller egentlig ingen rolle. For her er det ingenting som må forstås eller tolkes eller historier som må følges. Her gjelder det tvert om å la leken, sansene og fantasien lede oss, i denne underlige verdenen som virker etter helt egne spilleregler. Her finnes trær laget av hatter og gigantiske perlekjeder, og vi møter to rare skapninger som bor her. Gjennom deres og barnas interaksjon med objektene er rommet og kroppene i stadig forvandling. Ting åpnes og vendes, skifter farge, blir frynsete, lager underlige lyder og festes til kroppen på ulike merkelige måter. Barna er delaktige i utforskingen, og får selv undersøke, ta og føle, teste og prøve, i en lekende og fasit-løs verden som åpner for flere spørsmål enn svar. 

Himstregimser og andre duppeditter - long trailer from Ida Cathrin Utvik on Vimeo.

Målgruppe: Barn 3-6 år og deres voksne 
 
Prosjektet har mulighet til å vises i tre ulike versjoner: Forestillingsversjon for scene, forestillingsversjon for gymsal og interaktiv utstillingsversjon.  

Medvirkende 
Scenografi og kostyme: Lærke Bang Barfod 
Koreografi og prosjektleder: Ida Cathrin Utvik 
Musikk og lyddesign: William Kjeldsberg 
Medskapende dansere: Fie Dam Mygind, Marlene Bonnesen og Anders Engebretsen 
Utøvere: Marlene Bonnesen og Anders Engebretsen 

Utøvere på Markedet for Scenekunst: Anders Engebretsen og Ida Cathrin Utvik 
Lysdesign: Benjamin Fjellman 

Produsent: Linda Birkedal 
Produksjonsassistenter scenografi: Frida Bang Barfod, Alberte Hummelshøj Andersen, Anne Marie Ramona Würgler og Sophie Solveig Cabrera 
Foto og trailer: Tania Maria Musina 
Grafisk design: Sara Laukkanen 

Takk til: Roy S. Bendiksen og Kunsthøgskolen i Oslo 
Støttet av: Kulturrådet, Scenekunstbruket, Viken Fylkeskommune, FFUK, Oslo Kommune og Refusionsordningen ved Statens Kunstfond. 
Utviklet i co-produksjon med Kloden teater og Bærum Kulturhus.  

Om UTVIK/BARFOD 

UTVIK/BARFOD er en duo og samarbeidskonstellasjon bestående av koreograf Ida Cathrin Utvik (NO) og kostymedesigner og scenograf Lærke Bang Barfod (DK). De er et nyopprettet scenekunstkompani, og deres arbeid har foreløpig blitt vist på Kloden teater, Bærum Kulturhus, Festiviteten i Haugesund, Prague Quadrennial, Klap teaterfestival og i Rundetaarn i København. 

UTVIK/BARFOD skaper sanselige og interaktive verker for barn i ulike aldersgrupper, som beveger seg i et landskap mellom danseforestilling og installasjonskunst. De er spesielt interessert i materialitet, og møtet mellom kropp og materiale. De knytter til seg andre kunstnere på prosjektbasis, både dansekunstnere, komponister, musikere og scenografer. 

Med sitt arbeid har de et mål om å skape rike, sanselige og inkluderende scenekunstverk for barn og deres voksne, som våger å røre ved store tema. I forestillingen Himstregimser og andre duppeditter har de blant annet arbeidet med hierarkier – mellom voksen og barn, kropper og materialer, fornuft og sansning, det konkrete og det abstrakte/udefinerbare – med mål om å jevne ut noen ujevnheter i disse makt-ubalansene. 

 

3-6 år og deres voksne