Siden premieren på operataket under Dansens dager 2023 har danseforestillingen HAV blitt sett av over 2000 publikummere på turné ute i det offentlige rom. Bak forestillingen står koreograf Carl André Johansson som med dette verket ønsket å si noe om det evige båndet mellom mennesket og havet. 
 
Prosesser og bevegelser fra havet sammenlignes og sees i sammenheng med menneskelige relasjoner og følelsesliv i en dynamisk og fysisk koreografi danset av fem dansere. Gjennom denne sammenligningen reflekteres det rundt klima, ansvar og fremtid i en tid hvor havet er i stor endring og mennesket står overfor viktige valg. 

Teaser HAV from Carl André Johansson on Vimeo.


 
Til HAV har lyddesigner Therese Næss Diesen laget et levende og engasjerende lyddesign som i samspill med Julia Gjertsens uttrykksfulle musikk skaper en unik og annerledes scenekunstopplevelse. 
 
Under Markedet for scenekunst vil publikum se danserne Aurora Itland, Jenny Håltem Fongaard, Anders Engebretsen, Amalie Sunde og Carl André Johansson på scenen. HAV har en varighet på 25 minutter.

fra 10 år