Soleiman og dronningen av Saba er et musikalsk fortellerteater om Soleiman som drømmer om å bli hele verdens konge. Hvis han blir det, lover han å være snill og tjene folket. En dag får han besøk av hærfuglen som har med seg en ring av rød rubin. Soleiman setter ringen på fingeren og får all visdom og magiske krefter du kan tenke deg. Han blir sjef over mennesker, dyr, feer og djinner, og hele verdens konge.

Klarer Soleiman å gjøre det han har lovet? Og hva skjer når han finner ut at det finnes en annen hersker der ute; en dronning som er minst like vis som ham?

Velkommen til en verden med trønder-rocka djinner, flyvende tepper, DJ-dronninger, konger somfår tissetrang og esler som tar over tronen og snur verden opp ned.

Stykket er basert på jødiske og muslimske legender om kong Salomo, og gjendiktet av
fortellerkunstner Mehda Zolfaqari. Musikken er komponert av Marie Sahba som er både musiker og medskuespiller på scenen. Med hjelp av muntlig fortelling, interaktivitet, dukker og en smuke humor, prøver utøverne å ta opp tema som makt, folkestyre, samarbeid og viktigheten av å dele.

Om utøverne
Mehda Zolfaqari er en prisvinnende forteller, scenekunstner, tolk og oversetter fra Oslo. Hun er medlem av Fortellerhuset, Norges eldste muntlige fortellergruppe og har vært ansatt som skuespiller ved Kilden teater. Hun jobber mest med mytiske fortellinger, flerspråklige forestillinger og gjendiktning av persisk litteratur til norsk. Mehda har jobbet mye med å iscenesette fortellinger som er mindre kjent i Norge. Hun har også brukt fortellinger i interkulturelt og interreligiøst dialog. For dette arbeidet vant hun i 2022 Brobyggerprisen. Les mer om henne på mehda.no

Marie Sahba er en norsk-iransk artist, låtskriver, produsent og DJ fra Trondheim. Hun fletter sin kulturelle arv fra Iran sømløst sammen med et moderne elektronisk uttrykk. Med to vellykkede EP-utgivelser bak seg og det kommende debutalbumet "A Billion Years Too Soon" som har høstet 5'ere og lovord fra Dagsavisen og Aftenposten, har hun skapt et unikt musikalsk univers av melankoli, tradisjonelle instrumenter, vakre melodier og atmosfæriske synther godt forankret i et dansbart klubblandskap. De personlige tekstene på engelsk og azerisk forteller historier om hennes røtter, tap og livets bølgedaler. Marie Sahba har blant annet turnert i Norge og Tyrkia. Hennes debut var singelen "Take Me Back" (2019) som havnet på H&M's internasjonale spillelister, Netflix-serien "Heksejakt" og den svenske serien"Udda Veckor”


Manusforfatter og forteller: Mehda Zolfaqari
Komponist, musiker og utøver: Marie Sahba
Regi: Kjell Moberg
Dramaturg: Hilda Levin
Kostyme: Madeleine F. Røseth
Lyd og Lysdesign: Philippe Schneider
Scenografi: Studenter på Granum Kunstfagskole med lærer og scenograf Katarina Caspersen
Produsent for DKS: Anders Karterudseter
Produsent for Kloden teater: Mari Haugen
Produsert av: Kloden teater i samarbeid med Den kulturelle skolesekken Oslo og Unge Viken teater ©2024

6-10 år