En non-verbal forestilling der musikk, dans, beatboxing og mimikk forteller en historie uten ord.  

Målet for konserten/ forestillingen er å gi barna en flott musikalsk og engasjerende stund med gleden man kan erfare gjennom musikk og dans. Vi ønsker i stor grad interaksjon med publikum.  

Smarttelefoner, datamaskiner, iPad-er tar stadig mer av tiden og oppmerksomheten vår. Vi sitter og spiller, deltar på sosiale medier, kommuniserer med hverandre, nå mer en noensinne tidligere, gjennom en skjerm. For mange er den vanligste formen for kommunikasjon med andre mennesker via en skjerm. Det å sitte sammen og prate ansikt til ansikt, engasjere seg i fysisk lek, være tilstede og dele følelser og meninger direkte, blir det gradvis mindre av. En økende del av det sosiale og det å være et sosialt menneske skjer i dag via skjerm. Skjermbruk og teknologi er ofte fantastiske hjelpemidler, MEN teknologien kan også gjøre oss en bjørnetjeneste. Den kan dempe evnen vår til å samhandle med menneskene rundt oss. En viktig del, og den beste delen med å være menneske, er jo å være sammen med andre, snakke sammen, dele følelser, le i lag, danse sammen, leke, alle disse tingene med fysiske tilstedeværelse, både kropp og sinn. En skjerm vil aldri kunne erstatte dette, og vi ønsket å lage en forestilling som viser verdien av denne "gammeldagse" måten å samhandle på.  

3 personer sitter rundt et bord, de sitter sammen, men de ER ikke sammen. Alle sitter og trykker på hver sin skjerm, ingen snakker med hverandre. Stillheten fyller rommet. 

Så begynner den ene å tromme på bordet med fingrene, han leker med rytmer. Den andre personen ser opp fra skjermen, litt fascinert. Han hiver seg på og knipser fingrene. 

Den tredje personen plystrer en rytme og plutselig har alle tre løftet hodet opp fra skjermen og er med på leken. Dette utvikler seg til en sosial lek og personene har det kjempegøy, de smiler, ler, og setter pris på hverandres tilstedeværelse - plutselig piper den ene telefonen, det er en notification, personen avbryter leken og sitter seg ned og sjekker telefonen sin. Så piper en telefon til, en annen går bort til telefonen og stirre dypt inn i skjermen. Med 2 pip er leken slutt og alle 3 sitter i stillhet rundt bordet og stirrer ned på skjermene sine. Leken er over, eller…   

Skjerm❤️Meg? (3min video) from ole petter knarvik on Vimeo.

Skjerm❤️Meg? 

Av Ole Petter Knarvik, 

David Bryn & Werner Bryn - med Vestland & Innlandet fylke som co-produsenter & Seanse, Senter for Kultur.  

Kontakt og teknisk informasjon: 
Ole Petter Knarvik
Mob. +47 99625484
olepetterknarvik@hotmail.com

Varighet: 35 min

5 - 12 år