Inspirert av en bok av Jo Tenfjord og Harald Nordberg.

Den som får se sola danse på påskemorgen kan ønske seg noe!

Påskemåne Ønskesol er en leken og vakker forestilling som kan spilles i mange typer rom.
Passer for småtrinnet på barneskolen og storebarnsavdeling i barnehager.

Langt nord i Svartdalen bor Vesle-Live og pappa. Oldemor Gammel-Live bor i kårstua ute på tunet. Men en dag blir Gammel-Live syk, og Vesle-Live får et viktig oppdrag…

Thea Borring Lande forteller og spiller Vesle-Live, mens Jo Berger Myhre tonesetter forestillingen. Marte Magnusdotter Solem har dramatisert og regissert forestillingen med sitt kloke blikk - med masse glimt i øyet og kjærlighet til menneskene.

Fortellingen formidles gjennom et spekter av ulike uttrykk som er smeltet sammen og integrert i hverandre til ett sceneuttrykk. Med enkle virkemidler av høy kvalitet forteller de en stor, liten historie rammet inn av livets og naturens års- og livssykluser, på barnas premisser. 

Om utøverne:
Thea Borring Lande jobber med en organisk, naturlig tilnærming til tverrkunstnerisk teater, gjennom blant annet musikk, litteratur og fysisk skuespillerarbeid. Som skuespiller søker hun etter menneskelighet i innholdet, gjennom emosjonell situasjonsforståelse, men også gjennom lekenhet med form og publikumskontakt, for en nær og personlig teateropplevelse.

Bassist og komponist Jo Berger Myhre har i årevis spilt i band med store artister innen både popmusikk og jazz, som Frida Ånnevik, Nils Petter Molvær og Ingrid Olava. Som teatermusiker fyller han rommet og fortellingen med klanger og melodier som får oss til å lytte enda bedre. (Jo spiller forestilingen under Markedet for scenekunst)

Musiker Jørn Erik Ahlsen Alkanger er en spellemannprisvinnende gitarist med flere tusen barnekonserter bak seg sammen med artist Sarah Camille. Med bakgrunn fra jazz og rock, og med flere år hvor han har forsket på i taarab-musikk fra Zanzibar, Tanzania, har han skapt en unik stil som blander et moderne lydbilde med det tradisjonelle og det nære. Han kommuniserer lett og godt med barna i publikum, med lyttende vennlighet og glimt i øyet.

Skuespiller og kunstnerisk leder: Thea Borring Lande 
Musikere på scenen: Jørn Erik Alkanger/Jo Berger Myhre (alternerer)
Regi og manus: Marte Magnusdotter Solem
Komponist: Jo Berger Myhre
Scenografi: Anngjerd Rustand
Koreografi: Sigrid Edvardsson
Kostymedesign: Hedda Simonsen Lund
Produsent: Gunnbjørg Johannessen, Syv Mil
Illustrasjon: Akin Duzakin
Foto/video: Marte Vold

Støttet av:
Norsk Kulturfond, Spenn.no, Fond for lyd og bilde, Det Norske Komponistfond, Kloden Teater, Bergesenstiftelsen og Nesodden Kommune.

Kontakt og teknisk informasjon:
Thea Borring Lande
Mob: +47 98884044
theaborringlande@gmail.com

Bredde: 4 meter
Dybde: 3 meter
Høyde: 2,4 meter (min. 2 meter)
Varighet: 40 minutter

3 - 10 år