LAUS. utforsker det sosiale spillet om hvem som eier sannheten etter en voldtekt og undersøker hvordan hverdagsholdninger, medieoffentligheten, politikken og rettspraksisen skaper verdige og uverdige voldtektsutsatte. Dette er en historie om indrejustis, svik og forsøket på å navigere i et spill med flere sannheter.

Med forestillingen konfronterer og bryter vi ned myter som i stor grad er indoktrinerte, moraliserende og feilslåtte holdninger om hvordan jenter bør oppføre seg for å unngå overgrep. Vi viser hvordan overgrep fortrenges gjennom en fasadeorientert ungdomskultur via språket, fargesterke kostymer, pumpende festmusikk, plastpikk og glitrende flytedyr. Estetikken lokker publikum inn i et univers der alvor nesten ikke får eksistere. LAUS. skal være en samtalestarter for å gi ungdom et utgangspunkt for å reflektere rundt sex, samtykke, voldtekt, skyld og feminisme.

Kunstnerisk ansvarlig: Desiree Bøgh Vaksdal

Dramatiker: Kaja Grefslie Waagen

Dramaturg: May Therese Vorland

Bearbeidelse av manus: May Therese Vorland, Kaja Grefslie Waagen og Desiree Bøgh Vaksdal

Scenografi, kostyme- og lysdesign: Ingrid Nordahl

Komponist og lyddesign: Kari-Helene Blystad


På scenen:

Moa Meinich

Andrea Therese/Vilde Søyland

Robin Øverby

Elg Elgesem

Vegard Eliassen

Desiree Bøgh Vaksdal

LAUS. ble laget med støttet av Kulturrådet, NKF Fri scenekunst, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord, SPENN, Fond for frilansere, Fond for utøvende kunstnere, Oslo Kommune, Bydel Gamle Oslo og Dramatikkens Hus. 

Alle foto: Ingrid Nordahl

Kontakt og teknisk informasjon: 
Desiree Bøgh Vaksdal
Mob: +47 99524824
desiree.vaksdal@gmail.com

Bredde: 8 meter
Dybde: 7 meter 
Høyde: minimum 2,8 meter

(Forestillingen kan spilles på mindre plass etter avtake)
Varighet: 60 minutter

Fra 15 år