"Det var en gang en gammel mann og en liten gutt. De hadde funnet på mange eventyr sammen. Og en dag bestemte de seg for å seile langt ut på havet. De seilte dit hvor bølgene er så store som fjell. Så kom de til en tåke. Plutselig støter de på land. Et land som ikke står på noe kart."

Kort om forestillingen

Farfar har alltid fortalt Tom eventyr om havet, men en dag forteller han et annerledes eventyr. Tom skjønner at farfar snart kommer til å forsvinne og legger ut på en reise inn i eventyrene for å finne havets perle, det eneste som kan redde farfar. På reisen får Tom hjelp av båtnissen Eike og han treffer de blåkledde, men Draugen vil også ha tak i perla. Får Tom tak i den og kan han egentlig redde farfar fra å forsvinne?

De Blåkledde er en teaterforestilling for barn fra 8 år og oppover. Forestillinga er basert på myter fra norsk kystkultur om usynlige, levende øyer og andre skapninger i havet. Forestillingen tar for seg hvordan det er å miste noen, og finne styrke og håp i minner og fortellinger.

 

Medvirkende
Forestillingen er skrevet, regissert og spilt av: Peter Kolbjørnsen og Matias Bjune Pedersen.
Musikk og lyd: Petter Solvik Dahle
Scenografi, plakat, lys og kostyme: Trym Flikke
Konsulent og ytre øye: Mathias Asplund
Produsent: Minda Marie Kalfoss (Davvi - senter for scenekunst)

Forestillinga er en samproduksjon med Salten Friteater og Nordland Teater, og har støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for lyd og Bilde, Davvi - Senter for scenekunst, Fond for Frilansere, RadArt, Seanse - art center og Samfunnsløftet.

Kontakt og teknisk informasjon: 
Peter Kolbjørnsen
Mob. +47 40476356
peterkolbjornsen@gmail.com

Bredde: 7 meter
Dybde: 7 meter
Høyde: 4 meter
Varighet: 50 minutter

Fra 9 - 12 år