Agentene og det sjukt farlige oppdraget ble laget av Feil Teater og Unge Viken Teater i 2022.   Forestillingen ble spilt i hele Viken på asylmottak, spesialskoler, torg og sykehus, og mottok strålende kritikker fra både publikum og anmeldere. 

Kort om forestillingen
Agentene og det sjukt farlige oppdraget er en teaterforestilling for barn fra 4 år. Forestillingen er full av action, humor, musikk og interaktivitet. Fem grønnkledde agenter er ute på et superhemmelig oppdrag for å redde verden. Ved hjelp av et knippe snodige dupeditter, utradisjonelle taktikker og, ikke minst, uvurderlig hjelp fra barna i publikum, klarer de å redde dagen atter en gang. Vårt mål er å gi barna en gledeseksplosjon av en forestilling som de sent vil glemme. Karakterene i forestillingen formidler handlingen gjennom et fysisk uttrykk, slik at barn fra alle språklige bakgrunner skal bli inkludert.

Synopsis
En veldig mystisk kasse har dukket opp på en plass nær deg. Hvor kommer den fra? Og hva skjuler seg i den? Noe farlig? Noe utenomjordisk? Et gigantisk egg? En klump med skjelven gelé? Uansett hva det er må innholdet identifiseres straks! Dette er et hasteoppdrag for agentene. Plutselig  kommer en kolonne av kjøretøy til syne. På rekke og rad kjører agentene på ulike fremkomstmidler mot folkemengden, akkompagnert av heftig action-musikk. De har nemlig blitt tilkalt av Agent Smokey som på finurlig vis har sneket seg usett rundt publikum. Agentsjefen Bosseluni kjører airwheel og sirkler rundt publikum mens hun roper mystiske kommandoer inn i en megafon, Agent Howdy rappellerer horisontalt, Agent Totrix kommer flyvende inn med en fallskjerm og Agent Doc kommer kjørende med en motorsykkel som blaster vanvittig kul actionmusikk. De fem agentene utfører sin fete agent-kamuflasje-koreografi. Folkemengden har aldri sett maken. Agentene stuper kråke og gjør fete triks. De synes kassa er litt skummel, for det tyter noe stort og ukjent ut av den, men når de får opp kassa, åpenbarer det seg en merkelig klump. Agentene forsøker å finne ut om den er farlig, og før de vet ordet av det, sluker klumpen sjefsagenten Bossulini. Heldigvis får de den strenge sjefen ut igjen, men når hun kommer ut, er hun en mye midlere og tøysete versjon av seg selv. Klumpen viser seg å ikke være farlig og agentene bestemmer seg for å ta vare på den mystiske kassa og med den tøysete klumpen.

Mottakelse
Den umiddelbare responsen vi har fått fra barna i publikum har vært uvurderlig. Det er åpenbart at forestillingen kommuniserer godt med alle barn, også de som har språkvansker eller andre utfordringer. Barna blir utrolig engasjert i handlingen, både fordi den er enkel å forstå, men også fordi den er svært interaktiv og inkluderende. I tillegg til flotte reaksjoner fra publikum, har forestillingen mottatt svært gode kritikker og ble kåret til Årets forestilling i 2022 av Hedda Fredly i Norsk Shakespearetidsskrift.

Feil Teater
Forestillingen er laget av Feil Teater i samarbeid med Unge Viken Teater og spilles av utøverne fra kompaniet. Feil Teater produserer nyskapende og inkluderende teater av høy kvalitet for alle deler av befolkningen. Kompaniet spiller årlig ca. 200 forestillinger for over 20.000 publikummere. Forestillingene tar utgangspunkt i et bredt spekter av temaer, men felles for dem alle er at de har et lett og lekent teateruttrykk som kommuniserer direkte med publikum, og som fenger dem som vanligvis ikke oppsøker teatret. Vi arbeider ut fra ideen om at det ikke trenger å være noen motsetning mellom meningsbærende teater og stor underholdningsverdi. Feil Teater utvikler nye ideer og konsepter som tar utgangspunkt i tiden vi lever i og som bidrar til å gjøre samfunnet bedre. I 2023 er Feil Teater sin forestilling Nordpolen Magiske Trikketransport nominert til Heddaprisen for Årets beste barneforestilling.  Teater er en fest, og publikum er gjestene våre. Vi skal invitere dem inn i et teaterrom som samler og inspirerer.

Medvirkende
Av: Unge Viken Teater, Feil Teater og Morten Røsrud

Skapende skuespillere: Amanda Hedvig Strand, Vilde Johannessen, Amalie Ibsen Jensen, Seda Witt og Thomas Gallagher
Regissør: Morten Røsrud
Kostyme- og visuell designer: Christina Lovery
Kostymedesigner (praktikant) Benedicte Olsson Lønes
Komponist: Raymond Enoksen
Lyddesigner: Thomas Gallagher
Dramaturg: Lina Killingdalen
Produsent: Kari Schulstad Wasa
Teknisk produsent: Trond Håvard Gamst
Plakat: Farsott
Produsert av: Unge Viken Teater

Kontakt og teknisk informasjon: 
Amalie Ibsen Jensen
Mob. +47 48357962
amalie.ibsen@outlook.com

Bredde: 10 meter
Dybde: 10 meter
Varighet: 35 minutter

 

Fra 4 år