Markedsplassen onsdag 
- forestillinger for barn

 • Vill Chihuahua 

  — frilufts figurinstallasjon og narrativt spill

  To ganger om dagen, fra onsdag til torsdag, skjer det noe nytt i campingvogna til den ville chihuahuaen. Hva slags ting er det som skjer, spør du? Det vet vi ikke helt, fordi det er opp til DEG! Hvis du vil være med å bestemme hvordan historien utvikler seg, kan du spille Vill Chihuahua spillet.
  VILL CHIHUAHUA

 • Isbilen
  SPKRBOX

  - En forestilling om de viktige tingene i verden.
  ISBILEN er en forestilling om å stå opp for det som er riktig selv når det virker umulig.
  Når det mektige Voksenkontoret for snakk vil legge ned Isbilen og alt som ikke gir maksimal profitt må Mariama og Mio redde verden! Ihvertfall isen før den smelter. Og pappaen til Mariama før han gir opp.

  “…men isen må frem, hvis ikke blir verden et kjedelig sted med bare grønnsaker og æsj.” – Fra “Isbilen” musikkvideo
  NETTSIDE SPKRBOX

 • Humla
  Torgunn Wold produksjoner

  En spennende fortelling om en jente og en dronning. 
  Bli med Tuva, en nysgjerrig og modig jente på 7 år, på hennes turer i de ville norske fjellene! 

  Gjennom et stikkende og uventet møte med en humledronning blir Tuva vitne til dramatisk natur, kontrastfylte årstider og herioiske humler. Og hun lærer seg om livets sirkel. 
  NETTSIDE TORGUNN WOLD PRODUKSJONER
   
 • Portalpilotene 
  Det Andre Teatret

  Adi og Melvin er langt ifra de kuleste folka på skolen, faktisk har de ikke så mange venner utenom hverandre. Når Melvin blir plaga på fotballbana klikker det for Adi, og når Adi ikke vil gå hjem kan hun henge hos Melvin. Det de andre på skolen derimot aldri får vite er at Adi og Melvin er Portalpiloter - agenter som reiser på oppdrag til andre dimensjoner. Her må de ri på enhjørninger og slåss mot ninjaroboter, finne tapte dragehjerter og lære seg å bruke magi.

  De er alt annet enn tapere - de er superhelter! «Portalpilotene» er en interaktiv barneforestilling basert på Stian Gullis bok av samme navn. Basert på barnas forslag og innspill reiser Adi og Melvin på eventyr for å løse problemer, både de store ute i verden og de inne i magen. En morsom, spennende og fin forestillingen om å være bestevenner og helter for hverandre.
 • NETTSIDE DET ANDRE TEATRET 
   
 • Jordbær 
  Ann Sam Bell

  Nominert til Ibsenprisen 2022 for Beste scenetekst.
  Hannah har en mamma og en pappa og jordbærplanter på balkongen. Som hvert år gleder hun seg til at jordbærene blir modne. Men i år blir alt annerledes, for mamma og pappa har plutselig bestemt seg for å skilles. JORDBÆR er en forestilling om en helt vanlig skilsmisse, sett fra barnets perspektiv. Hannahs fortelling flettes sammen med jordbærplantenes livssyklus, med forandring som naturens grunnprinsipp.

  Forestillingen kan også spilles som dobbeltforestilling JORDBÆR/KAKE:
  JORDBÆR passer for barn fra 8 til 12 år, forestillingen KAKE er for ungdom og voksne. Barn og ungdom/voksne møter på denne måten hver sin Hannah, én som er barn og én som er voksen. Begge iscenesettelsene er basert på den samme sceneteksten.
  NETTSIDE ANN SAM BELL
   
 • FELT
  Landing

  FELT er en danseforestilling for elever i andre- og tredjeklasse. Den starter i et vanlig klasserom, i en situasjon elevene kjenner. Sakte, men sikkert sklir vi inn i det underlige og uventede. Vi møter en lakenskikkelse i gangen, en rullende masse deler ut objekter som blir til kostymer som endrer elevenes kropper, og klasserommet blir et dansegulv med live musikk der elevene er aktive deltagere.

  Den kunstneriske visjonen for FELT er å gi elevene kvalitativt ulike kroppslige og estetiske erfaringer som går utover det hverdagslige og individuelle, og gjennom det invitere til å erfare kunst kroppslig. Forestillingen er skapt i nær kontakt med elever i målgruppa, og gjennom arbeidet har vi utforsket ulike grader av og former for medvirkning. Vi ønsker at elevene skal få oppleve skolen sin på en ny og annerledes måte, og bruker blant annet fiksjon og underliggjøring for å legge til rette for dette. Resultatet er at FELT på en og samme tid er en en guida tur på skolen, en danseundervisningsøkt, en konsert og en forestilling, der grensene mellom formatene er uklare.

  FELT består av samtidsdans, kostymeobjekter og nykomponert musikk som fremføres live.
  NETTSIDE LANDING

 • Rom for Dans  presentert av Camilla Myhre 
  Forestillinger og prosjekter for barn. 
  NETTSIDE ROM FOR DANS

 • Sci-Fly 
  Øyteatret

  Sci-Fly er en forestilling i krysningen mellom scenekunst og entomologi - læren om insekter. Med Sci-Fly belyses og forstørres det fantastiske og merkelige insektlivet som foregår i våre mest umiddelbare omgivelser. Sci-Fly spilles i og omkring stedsspesifikke installasjoner i urbane naturomgivelser.

  I forestillingen møter man skapningen “Omma Omma” (Mari Pitkänen) og et vertskap spilt av det kunstneriske teamet. Målgruppen til prosjektet er 5-80 år. Med Sci-Fly ønsker vi å fasilitere for generasjonsmøter, der folk kan samles på ett og samme sted for å reflektere om vår sameksistens med insekter. Forestillingen co-produseres mellom Øy og Norwegian Bioart Arena (NOBA) i Ås.
  NETTSIDE ØYTEATRET

alle deltagere