Markedsplassen tirsdag
- forestillinger for ungdom

 • Kake 
  Ann Sam Bell

  Nominert til Ibsenprisen 2022 for Beste scenetekst.
  KAKE er en forestilling om en helt vanlig skilsmisse. Hannahs foreldre skilte lag da hun var barn. Idet hun selv er på flyttefot kommer mange minner opp. Hannahs fortelling flettes sammen med jordbærplantenes livssyklus, med forandring som naturens grunnprinsipp.
  Forestillingen kan også spilles som dobbeltforestilling JORDBÆR/KAKE:
  JORDBÆR passer for barn fra 8 til 12 år, forestillingen KAKE er for ungdom og voksne. Barn og ungdom/voksne møter på denne måten hver sin Hannah, én som er barn og én som er voksen. Begge iscenesettelsene er basert på den samme sceneteksten.
  NETTSIDE ANN SAM BELL
   
 • HABITAT/#ME&YOU
  Rom for Dans

  HABITAT er et iscenesatt dansekunst-verksted som tematiserer hva et hjem kan være. I en tid hvor hjem oppløses, mennesker flytter på tvers av grenser og hvor det å kjenne tilhørighet stadig endres blir også vårt forhold til hva som kan kalles et hjem endret. Tre utøvere danser, reflekterer og diskuterer sammen med elevene over hva som skal til for at du føler deg hjemme og hva skaper tilhørighet. Elevene får sette sitt preg på rommet ved å bygge ett stort felles habitat ved hjelp av medbrakte objekter og spesiallagde konstruksjoner. Elevene vil oppleve å ta valg og plassere seg i rom, og reflektere over sitt nåværende hjem, ulike bosituasjoner, det å reise eller være på flukt, og hva som skal til for å føle seg trygg. HABITAT er et iscenesatt verksted for elever på videregående trinn. Dette tar form som en hybrid av en scenisk danseforestilling og et interaktivt verksted der vi veksler sømløst imellom ulike sceniske og kunstneriske grep og virkemidler og sekvenser der elevene deltar aktivt.
  NETTSIDE ROM FOR DANS
   
 • Mytologisk quiz 
  Ida Johannesen

  Idah forteller myter fra hele verden, og publikum gjetter hvilken kultur mytene kommer fra. I dette interaktive møtet med vår globale mytologiske kulturarv, appellerer Idah til publikums detektiv- og konkurranseinnstinkt. Kommer historien fra nigeriansk kultur, norrøn mytologi, eller samisk kultur? Er den fra Japan, Kina eller Egypt? Idahs mål er å åpne ungdoms øyne for alle de fantastiske historiene kulturarven vår byr på, og også vise hvordan historier som er blitt fortalt i hundrevis av år, danner grunnlag for populærkultur i serier, bøker og spill som ungdom er kjent med.
   
 • Så leste jeg Naiv. Super. 
  Kompani K

  - En tragikomedie om isolasjon, psykisk sykdom og løsrivelse.
  Så leste jeg Naiv.Super. er basert på skuespiller Kai Kenneth Hansons egen tilværelse engang omkring årtusenskiftet. I forestillingen møter vi en ung mann som gamer hele natta og sover hele dagen, mens regningene hoper seg opp i skuffen.
  Han vil helst bare slippe å forholde seg til alle de andre – det være seg damen som ringer fra inkassobyrået, dysfunksjonelle familiemedlemmer, kameratene som ringer og vil ha ham med ut på øl, naboen Erlend – som visstnok har skrevet en bok – eller folk som stjeler andres leverpostei. 
  Han mener selv han kunne trenge en læremester. En livsklok gammel fyr som har vært ute en vinternatt før. En sånn «wax on, wax off»-type, liksom. 
  Så en dag oppdager han Erlends bok i en bokhandel og begynner ved en innskytelse å lese den. Det endrer alt.
  NETTSIDE KOMPANI K

 • Čiegus bálggis/ Skjult Sti 
  Ulv og Ugle

  Čiegus bálggis/Skjult sti er en blanding av poetisk tekst med politisk nerve, ekstrem dans og lyrisk akrobatikk, rabiat skuespill, drømmende joik og musikk som tar oss med på en reise mellom fortid og nåtid, uløselig knyttet til forfedrenes arv. Vi spør: Hva skjer med etterkommerne av samene som valgte å slå inn på den skjulte identitetens sti? Kan de bare blåse støvet av mors gákti og gå ut i dagens lys? Vi møter mennesker som konfronteres med det å stå fast mellom to kulturer, dette ufordragelige “de” og “oss” som ettervirkning av den harde fornorskingspolitikken.
  NETTSIDE ULV OG UGLE
   
 • Høyjord stavkirke
  Stella Polaris

  Elevene møter skuespiller og formidler Merete Klingen fra Stella Polaris på kirketrappa og hun tar dem med inn i det vakre kirkebygget.
  Den eldste delen av Høyjord kirke og koret er fra 1100-tallet, mens kirkeskipet skal være oppført på 1300-tallet. Kirken er en av tre stavkirker i Norge som har midtstolpe som bærende konstruksjon. Denne symboliserer Kristus.
  Inne i kirken møter de skuespiller Ida Johannessen fra Stella Polaris som iscenesetter og forteller om hverdagslivet til kirkegjengerne fra den gang kirken ble bygget. 
  NETTSIDE STELLA POLARIS

alle deltagere