MARKEDSPLASSEN TORSDAG (målgruppe 0 - 12 år)

Oddmann Productions presenterer forestillingen UFROSTÅEGLI. En forestilling om språkbarrierer, utenforskap og inkludering. Vi snakker ikke samme språk. Dere skjønner ikke hvem jeg er. Jeg har så mye å by på, men dere går glipp av meg. Når jeg prøver å si noe framstår jeg som dum og enkel. Jeg blir lei av å ikke være meg. Jeg prøver å knekke koden, finne sammenhengen, snapper opp et ord her og et annet der. Et bruddstykke, en gåte jeg må løse. Nå klarer jeg å snakke, men passer likevel ikke inn. Sosialt vingeklippet. Dere er så annerledes. Kan vi få noe ut av å være sammen selv om vi ikke forstår hverandre? Forestillingen tar utgangspunkt i min opplevelse av utenforskap da jeg flyttet til Frankrike for å studere uten å kunne et ord fransk. Gjennom forestillingen utforsker jeg språk i en utvidet betydning – ikke bare forstått som et lingvistisk system, men som et sett med kulturelle koder, sosiale vaner og hverdagslige rutiner som eksisterer i alle mulige miljøer.

Gul katt produksjoner presenterer forestillingen MAIA. Tidlig en vårdag, dypt inne i en vakker skog der det er en liten lysning, blir en bitteliten jente til fra innsiden av en blomst. Fordi hun er så liten og vakker vil alle hun møter bestemme hva som er best for henne. Hvordan skal en som er så bitteliten få sagt fra hva hun vil, når alle andre ser ut for å vite bedre enn henne? MAIA er en adapsjon av Tommelise av H.C. Andersen fortalt i et poetisk og lekent landskap. Med bruk av tegneseriemime og nyskrevet musikk fortelles historien til Tommelise.

Simone Thiis og TPO presenterer forestillingen Mini. Teater Nova har de siste årene hatt et samarbeid med TPO fra Italia som har spesialisert seg på høyteknologiske forestillinger for barn med blant annet spesialbygde sensormatter og grafisk design. De har turnert verden rundt med sine forestillinger og Teater Nova har siden 2015 samarbeidet med TPO om en danseforestilling for litt eldre barn. Uttrykket er både magisk og eventyrlig. Mini er deres neste samarbeidsprosjekt og er en forestilling med to utøvere og en tekniker for de aller minste barna fra 1 - 4 år.

Grenland friteater presenterer Verdas søtaste turist. Oppsetningen er basert på Rune Belsviks roman fra 2012 av samme tittel. Den handler om tettstedet Bløygen, et lite sted i Norge der man av en eller annen forunderlig grunn ikke aner hvordan man formerer seg. Særlig Bidger har lyst til å bli far, han lurer fælt på hvordan han og kjæresten Esmiluni skal få tak i en unge. Kanskje kan Bøttefanten i Trøbbelkiosken gi råd?
Dette smått absurde poenget skaper utgangspunkt for en rørende fortelling, der selve livets under, dette at to mennesker sammen kan lage ett nytt ett, settes i et poetisk lys. Seksualiteten eller selve seksualakten blir aldri plump eller vulgær i Belsviks tekst, den holdes i tømme av en mild ikke-ironisk, barnlig undrende tone. Det er en beretning som tar opp et ømtålig tema uten å bli spekulativ. Seksualundervisningen, om en kan kalle det det, gjøres med humor og vidd. Og hele veien på barnas premisser. 

0 - 12 år