Garage er en skitten og humoristisk teaterforestilling for voksne og barn fra 10 år. Handlingen foregår i et mekanisk verkstedsmiljø. Her møter vi hverdagen til to mekanikere i møkkete kjeledresser som lever enkle liv. De er lidenskapelige og nysgjerrige med en sterkt fasinasjon for hvordan alt rundt dem fungerer. De har maskiner og motorer som kan løse utfordringene de støter på i løpet av dagen. I verkstedet bor også ei høne. Den legger et nytt egg hver dag, og er mekanikernes næringskilde. Hva skjer om høna en dag legger ere egg? Og hva om kilden til mat en dag forsvinner?

I «Garage» er det ikke hver enkelt innretning som tar pusten av tilskuerne, det skjer etter hvert som ting baller på seg. To øyne er på langt nær nok når du prøver å få med deg alt som skjer mot slutten når maskinene på skrotnisseverkstedet samhandler på episk nivå.
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen, terningkast seks

Med Garage ønsker Cirka Teater å gi publikum en annen teaterestetikk enn det som ofte blir forbunnet med teater for barn. Gjennom humor og fasinasjon skape nysgjerrighet for mekanikk og kreativitet. En forestilling hvor poesien ligger i det stygge og uslepne, ikke i det estetiske vakre og rene.

 

Garage er utviklet i samarbeid med Turnéteatret i Trøndelag, med støtte fra Kulturrådet og Trondheim kommune. Premiere var 9. september 2017, og fortestillingen turnerer nå på festivaler, kulturarrangementer og gjennom Den kulturelle skolesekken.

Medvirkende

Komponist: Martin Smidt / Regi: Espen Dekko / Scenografi: Gilles Berger / Kostymer: Jenny Hilmo Teig / Skuespillere: Paal Viken Bakke og Gilles Berger / Illustratør: Ina Sæther Berger / Koreografiassistent: Silje Mikaela Kvalheim/ Studiomusikere: Bendik Lund Haanshus – gitar, barytongitar, bass, banjo, Vegard Lien Bjerkan – orgel, synth, Martin Smidt – trommer og sampling, Disco-programmering/komp: Åsmund Mattias Smidt / Vokal; Vebjørn Mamen / Musikken er innspilt i Øra Studio, tekniker: Jo Ranheim / Produsent: Monica Stendahl Rokne

 

fra 10 år