Vi inviterer til Markedsplassen på foajéescenen i Hjertnes kulturhus torsdag kveld. Her vil dere få smakebiter av forestillinger for barn og unge. Skuespiller Lasse Vermeli loser oss gjennom denne timen. Følgende forestillinger vil bli presentert:

Signe Becker / Ingri Fiksdal / Ingvild Langgård
SANS OG SAMLING
Sans og Samling er inspirert av målgruppens åpne eksistens i verden. Barn fra 0 - 3 år befinner seg i en fase av livet hvor voksnes logikk ennå ikke er gjeldende. I Sans og Samling møter de et univers som taler til denne tilværelsen og lar det sanselige står i sentrum.
Presenteres av Eva Grainger

Flaatenbjørk kompani
ROBINHUND
Robinhund er en musikalsk bokforestilling for barn i alderen 3-6 år. Forestillingen tar utgangspunkt i boka «Det var ikke jeg, sa Robinhund» av Alice Lima de Faria. Robinhund er en fortelling om et barn som ikke makter å oppføre seg korrekt og etterpå opplever i å ikke bli trodd av de voksne. Presenteres av Jarl Flaaten Bjørk

Ulv & Ugle
EALLIN – REISEN TIL SÁIVU
Camilla Therese Karlsen er sjøsame fra det nordlige Sapmi. Hennes oldefar var samisk historieforteller, og dette prosjektet er basert på noen av fortellingene han fortalte som ble skrevet ned av Just Qvigstad i perioden 1929-1932. Sammen med den samiske musikeren Emil Karlsen, og den danske sjongløren og akrobaten Zietra Møller, ønsker Camilla å bringe liv til noen av disse legendene.
Presenteres av Camilla Therese Karlsen 

Undercover Theatre Company
LAST HIVE
Matrix, bare med honningbier. Bli med og se verden igjennom bienes øyne. Klarer David the Drone å redde verden, eller blir han radikalisert på veien? Deadline News: "Hilariously silly, and slightly educational theatre that is enjoyable for all."
Presenteres av Karen Houge og David Tann

Teater Memo
APPELSINPIKEN
Historien om Appelsinpiken tar for seg både den store kjærligheten og den brutale virkeligheten som inntreffer når den du elsker høyest rammes av tidlig demens. Ved hjelp av et fysisk uttrykk, enkel scenografi og akustisk musikk er Appelsinpiken en varm og leken forestilling som når ut til både pårørende og de som har lite kjennskap til sykdommen.
Presenteres av Ingeborg Mantor og Sebastian Legaard Engeland

Thesbiteatret og Frode Gjerløw
KONG UBU
Kong Ubu er kjent som begynnelsen på absurd-sjangeren. Alfred Jarrys tekst latterliggjør menn med makt og parallellene til Putin, Kim, Blair, Bush og Trump er mange. 
Med Dagrun Anholt i tittelrollen og bare kvinner på scenen har Thesbiteatret laget en hysterisk morsom, grotesk søt kommentar på den vold som er iboende et mannsdominert verdenssamfunn. 
Presenteres av Frode Gjerløw, Dagrun Anholt og Anne A Bergseng

Simone Thiis produksjoner
DA NEW AGE KOM TIL BYGDA
Da New Age kom til bygda er en forestilling som fokuserer på spørsmålene omkring frihet/grenser, fordommer, kollektivisme og individualisering, med utgangspunkt i alternativbevegelsens framvekst. Simone Thiis egen historie, som barn av Harald Thiis, grunnleggeren av New Age i Norge, er omdreiningspunktet i forestillingen.
Presenteres av Simone Thiis

Riksteatret
FORESTILLINGER FOR BARN OG UNGE
Riksteatret presenterer sitt repertoar for barn og unge høst 2019 og vår 2020.
Jungelboken
Romeo og Julie
Den lille instrumentfabrikken
Sult
Presenteres av Tom Remlov


 

 

 

 
alle deltagere